Ingredience:
- 280 g špaldové hladké mouky
- 3 vajíčka
- 60 gramů erythritolu či jiného sladidla
- 60 ml kokosového oleje
- 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
- 1 lžička jedlé sody
- 200 ml ovesného mléka
- 1 lžička skořice
- 1 lžička perníkového koření
- 2 lžíce kakaa
- hrst rozinek
- hrst pekanů
- 5 lžiček rybízové marmelády
- 100 g hořké čokolády 85%
Postup:
1. Troubu si zapneme na 180 stupňů.
2. V míse smícháme suché ingredience metličkou.
3. Přidáme vejce, mléko, olej a promícháme.
4. Vmícháme rozinky a ořechy.
5. Nakonec přimícháme 5 lžiček kyselejší marmelády, já použila rybízovou.
6. Dáme na plech nebo do formy a pečeme na 180 stupňů asi 40 - 45 minut.
7. Rozpustíme čokoládu se lžičkou másla nebo ghí a perník jí polijeme.
8. Posypeme kokosem nebo oříšky.
TIP: Perník můžeme prokrojit a namazat marmeládou.
Recept je od naši milé autorky Lenky
Lenka Nývltová je bloggerka, influencerka, nutriční specialistka, ale taky máma a vášnivá kuchařka, sportovkyně a cestovatelka. Jejím hlavním koníčkem je jídlo a vaření. Na svém blog lifefoodtravel.cz, který založila v roce 2012 a stejnojmenném instagramu se svými čtenáři sdílí tipy na zdravé recepty a vyvážené stravování. Zájem o zdravou stravu ji přivedl až ke kurzům holistické výživy, které absolvovala. Lenka ráda své dva koníčky: cestování a jídlo, spojuje dohromady – poznávání nových tradic a kultur skrz kuchyni je totiž to nejlepší, proto na blogu najdete i její zápisky z cest a tipy na restaurace a kavárny, kde se dobře napít a najíst. |