Perník ze špaldové mouky s marmeládou

Perník ze špaldové mouky s marmeládou celý

 Ingredience:

  • 280 g špaldové hladké mouky
  • 3 vajíčka
  • 60 gramů erythritolu či jiného sladidla
  • 60 ml kokosového oleje
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1 lžička jedlé sody
  • 200 ml ovesného mléka
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička perníkového koření
  • 2 lžíce kakaa
  • hrst rozinek
  • hrst pekanů
  • 5 lžiček rybízové marmelády
  • 100 g hořké čokolády 85%

Perník ze špaldové mouky s marmeládou

Postup:
1. Troubu si zapneme na 180 stupňů.
2. V míse smícháme suché ingredience metličkou.
3. Přidáme vejce, mléko, olej a promícháme.
4. Vmícháme rozinky a ořechy.
5. Nakonec přimícháme 5 lžiček kyselejší marmelády, já použila rybízovou.
6. Dáme na plech nebo do formy a pečeme na 180 stupňů asi 40 - 45 minut.
7. Rozpustíme čokoládu se lžičkou másla nebo ghí a perník jí polijeme.
8. Posypeme kokosem nebo oříšky.
TIP: Perník můžeme prokrojit a namazat marmeládou.

Perník ze špaldové mouky s marmeládou s rybížovým džemem

 Perník ze špaldové mouky s marmeládou s rybízem

 Recept je od naši milé autorky Lenky

lenka_nyvltova Lenka Nývltová je bloggerka, influencerka, nutriční specialistka, ale taky máma a vášnivá kuchařka, sportovkyně a cestovatelka.
Jejím hlavním koníčkem je jídlo a vaření. Na svém blog lifefoodtravel.cz, který založila v roce 2012 a stejnojmenném instagramu se svými čtenáři sdílí tipy na zdravé recepty a vyvážené
stravování. Zájem o zdravou stravu ji přivedl až ke kurzům holistické výživy, které absolvovala.
Lenka ráda své dva koníčky: cestování a jídlo, spojuje dohromady – poznávání nových tradic a kultur skrz kuchyni je totiž to nejlepší, proto na blogu najdete i její zápisky z cest a tipy na restaurace a kavárny, kde se dobře napít a najíst.